Welcome & Game rules

2009.12.21. 18:27

Sziasztok!

Egy kis nyomozásra invitállak titeket, remélem örömötöket lelitek benne.

A játékszabályok: alább találtok egy rövid történetet, olvassátok el figyelmesen! A feladat, hogy a szereplőktől kérdezve kitaláljátok, mi történt pontosan, és leleplezzétek a gyilkost. A játék annyiban tér el a hagyományos logisztori műfajától, hogy itt nem egy objektív mesélőtől kérdezhettek, hanem a történet szereplőitől/gyanúsítottjaitól. Cserébe azonban (a legtöbb esetben) nem csak eldöntendő kérdéseket tehettek fel, bár erre is lesz példa.

A történetnek 10 aktív szereplője van, egy-egy poszt tartozik hozzájuk. Hogy a játékot egy kicsit megnehezítsük, addig nem kérdezhettek egy adott szereplőtől, amíg a hozzájuk tartozó rejtvényt meg nem fejtetitek. A megfejtéseket, és a kérdéseket kommentek formájában írjátok be, és amint látom, hogy új kérdés érkezik, már írom is a választ. Ha megvan a megoldás, azt e poszt kommentjeibe írjátok be!

Ha esetleg más is olvassa ezt a blogot, attól kérném, hogy ne rontsa el spoilerekkel a játékélményt. Szurkolni, tippeket adni persze lehet.

A rejtvényekkel kapcsolatban:

Öt kategória van mindegyikből két példány. A kategóriák:

1.     -Kódolt idézetek: valamilyen eljárás alapján kódoltam egy-egy idézetet, a kérdés az, hogy kitől származnak, tehát a kommentek közé egy-egy nevet várok. Itt az egyik feladatban idézőjeleket találtok, de ezek csak arra szolgálnak, hogy jelöljék a dupla karakteres betűket, vagyis amik idézőjelek között vannak, azokat a karaktereket egyben érdemes kezelni.

2.    -Anagramma: azt hiszem, ezt nem kell nagyon magyarázni – összekevert betűk, a feladat, hoyg kirakjatok belőle valamit, ami szerintetek a megoldás lehet (van elég egyértelmű megoldás). Anagramma keresőt használni hivatalosan nem ér, csalni igen. ;)

    -Képrejtvény: ez is elég egyértelmű.

4.       Műveltségi kérdések: egy zenei, és egy filmes témájú feladvány. Egy-egy személyről adtam meg infókat, ez alapján kell kitalálni, vajon kiről is lehet szó. Nem tudom, mennyire sikerültek vajon nehézre, esetleg az idő előrehaladtával több infó megadásáról is szó lehet.

5.       -Logikai feladványok: ismét egy egyértelmű kategória.

A feladatok között vannak könnyebbek és nehezebbek. A nehézségi szintjük azonban nincs összefüggésben a szereplőkkel, vagyis ha egy feladat nehezebbnek bizonyul, az nem jelenti azt, hogy a szereplőnek fontos információi vannak, és fordítva: egy könnyű feladat révén is hozzá lehet jutni fontos információkhoz, már ha a szerencse úgy hozza. 

Sok sikert kívánok hozzá, és boldog karácsonyt! J

A bejegyzés trackback címe:

https://bkrsz.blog.hu/api/trackback/id/tr761614010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mreka 2010.04.21. 04:39:48

Off: Nagyon boldog szülinapot, btkmersajt! ;-)) Még mindig nem adtuk ám fel a küzdelmet, csak hagyunk időt az ellenfélnek erőt gyűjteni a következő összecsapásra. ;-)

mreka 2010.07.08. 18:48:59

Összeszedjük ezennel minden bátorságunkat, és feljelentést teszünk. Gyanúsítottunk és az általunk feltételezett motiváció a következő: szerintünk az orvos két adag altatót injekciózott a gróf nyakába, amihez könnyen hozzáfért, és a denevér kintléte miatt denevérharapásnak is tűnhetett. A sebek, bár kicsik voltak, a gróf elalvása és vérzékenysége miatt végzetessé váltak. A gróf azért nem kifelé haladt a szobából, ahogy egy szúrás után várható lett volna, hanem befelé, mert az orvostól nyilván nem kaphatott segítséget - feltehetőleg saját maga akarta ellátni sebeit. Az orvos motivációja kettős volt: a végrendelet megváltoztatása és a dús örökség reményei szerint lehetővé tette volna, hogy (ha már nincs a gróf) a helyébe lépjen a szobalány szívében és kegyeiben. A csapattagok véleménye eltér, hogy hirtelen ötlettől vezérelve vagy előre megfontoltan (ebben az esetben az orvos zsarolta volna a grófot, hogy kitálal Nagyezsda Marának a szobalányról, ha nem ad még több pénzt a gróf neki a végrendeletben) cselekedett az orvos.

btkmersajt 2010.07.08. 18:59:23

Gratulálok nyomozók!
A válasz teljes mértékben helyes, valóban az orvos volt a tettes.
A teljesség kedvéért: az igazság arról, hogy hirtelen felindulásból, vagy előre megfontoltan cselekedett, valahol a kettő között van: már régóta tervezte eltenni a gróf urat láb alól, és a végrendelet kihirdetése kapóra jött neki, hiszen hirtelen sokkal több gyanúsítható személy lett. Valójában azonban az indíték egyáltalán nem a pénz volt, amit tett, pusztán szerelemféltésből tette. (bár nyilván jól jött az is, hogy többet kapott az új végrendelet szerint)
A gyilkosság módját teljesen pontosan eltaláltátok, ehhez külön is gratulálok! :)

Ügyesen elkerültétek a katakombákról, rejtett kincsekről, denevérekről, vámpírokról szóló vargabetűket, ez is szép volt, csak annyit kérdeztetek róluk, amennyit kellett.

És hogy mi a tanulság? Úgy látszik, hogy néha minden a pénzről szól, pedig legtöbbször egyáltalán nem. :)

Remélem élveztétek a játékot!

szityu 2010.07.08. 19:57:55

Ez nagyon szuper játék és ajándék volt, köszönjük szépen :D Igen jól szórakoztunk, és nem egy estét töltöttünk tanácstalanul töprengve...

Azért nagy volt a kísértés néha, hogy mellékvágányra sikljunk (hogy kell eztet írni?) :) De most már elmondhatod, hova rejtetted a kincset ;)

mreka 2010.07.08. 20:05:20

Hahaha! Lefüleltük a tettest, de le is nyakazzuk, esetleg lefejeljük, igény esetén, felárért. ;-)) És a biztonság kedvéért lekezelően bánunk majd vele, míg beszállítjuk a dutyiba.

Nagyon köszönjük a játékot, végig nagyon élveztük! Szerintem nagyon profi módon csináltad meg, rengeteg fejtörés ment ám a háttérben. ;-) Nagyezsda Mara és Hümér mindennapos szókincsünk része lett - és persze vadabbnál vadabb elméleteket szültünk nap nap után. Szerintem nem volt olyan, aki ne lett volna gyanús egyszer vagy másszor, talán csak Hümér kiscicája, mert nem szerepelt a történetben. Természetesen még az is felmerült, hogy Te vagy a gyilkos. ;-))

A morált magamévá tettem; majd jó pénzért eladom. ;-)

Ha tervezel folytatást, szerintem mindketten nagyon lelkesek leszünk. ;-))

Köszönjük! :-D
süti beállítások módosítása